Idenity Graphic
Go to Home New Puzzles Sudoku Solver Download Puzzles Solving Rules Hall of Sudoku Fame Contact us Discuss here

Sudoku Rules

Er zijn 7 oplossingsmethoden om Sudoku puzzels op te lossen. Onze Sudoku solver is gebaseerd op deze technieken. Bestudeer deze technieken en verbeter je eigen vaardigheden!

Level 1 Techniek: Naked Single

Bij het 5de vierkant de met rood gekleurde 3 is het enig nummer dat in het vakje past.

Cijfers 1 en 4 worden geelimineerd door de kolom. Cijfers 5, 7 en 8 worden geelimineerd door de rij. Cijfers 2, 6, en 9 worden geelimineerd door het vierkant. Dus cijfer 3 is de enige optie.

Level 2 Techniek: Number Claiming

Bij het 4de vierkant de met rood gekleurde 7 is de enige mogelijke optie die bij dat vakje past.

Doordat er een 7 bij het eerste vierkant staat, mag de 7 bij het 4de vierkant niet in de middelste kolom komen.
Doordat er een 7 bij het 5de vierkant staat, mag de 7 bij het 4de vierkant niet in de bovenste rij komen. Doordat er een 7 bij het 6de vierkant staat, mag de 7 bij het 4de vierkant niet in onderste rij komen. Dus de enige plaats waar een 7 mag staan is het eerste vakje van de middelste rij.

Level 3 Techniek: Segmentation

Bij het 3de vakje van het eerste vierkant de roodgekleurde 6 kan worden verwijderd als een mogelijkheid van dat vakje. Dus de enige optie dat overblijft voor dat vakje is de cijfer 9.

Door de beperkingen bij het 3de vierkant moet het cijfer 6 verschijnen bij vakje G1 of H1. Daarom mag er geen andere 6en meer voorkomen in de eerste rij. Hierdoor kunnen we optie 6 bij vakje C1 verwijderen. 9 is dus de enige optie over bij C1.

Level 4 Techniek: Duo

De roodgekleurde cijfers 1 en 4 zullen verwijderd worden als opties voor de aangegeven vakken. Dit is doordat de presentie van 1 en 4 bij G2 en H2.

G2 en H2 zullen de cijfers 1 en 4 bevatten, omdat dit de enige mogelijkheden voor deze vakjes zijn. Daarom mogen de andere vakjes, bv. G1, H1, geen 1 of 4 worden. De opties 1 en 4 moeten bij deze vakken dus verwijderd worden.

Level 5 Techniek: Hidden Duo

De roodgekleurde cijfers 1, 5 en 7 zullen verwijderd worden als 1 van de opties. Het eind resultaat wordt dan dat cijfer 4 en 6 als enige opties overblijven voor vakje A en C.

Als je zorgvuldig naar de mogelijkheden bekijkt van deze rij, dan zal je merken dat cijfers 4 en 6 alleen mogelijk is bij vakje A en C. Daarom kunnen we de mogelijkheden 1, 5 en 7 wegschrappen bij deze 2 vakjes.

Level 6 Techniek: Triplets

De roodgekleurde cijfers 1 en 4 bij vakje E en F kunnen verwijderd worden. Het eind resultaat wordt dan 2, 5 en 8 voor vakje E en 2, 5 en 8 voor vakje F.

Als je zorgvuldig naar de mogelijkheden bekijkt van deze rij, dan zul je opvallen dat vakjes A, C en G een combinatie vormt van 3 mogelijkheden. A, C en G bevat cijfers 1, 4 en 6. Deze cijfers zijn daarom niet meer mogelijk voor vakjes E en F. Dus kunnen we deze opties verwijderen van vakjes E en F.

Level 7 Techniek: Sudoku Killer Techniek

Deze techniek is ontworpen door ons Sudoku Killer team. Deze techniek wordt gebruikt, wanneer level 1 tot en met level 6 technieken niet meer toereikend zijn om een Sudoku puzzel op te lossen.

Opmerkingen en vragen kunnen naar ons email gestuurd worden: info@sudokukiller.net


| Home | Sudoku Puzzles | Sudoku Solver | Sudoku Downloads| Rules | Fame | Contact | Forum | ©2006-2011 Sudokukiller.net |